3x OSHO

20.05.2013 22:04

Když hodíte kamenem po květině, kamenu se nic nestane, ale květina zemře. Avšak stále ještě nemůžete říci, že kámen je silnější než květina. Květina zemře, protože byla živá. A kámen - nic se mu nestane, protože je mrtvý. Květina zemře, neboť nemá žádnou sílu ničit. Květina prostě zmizí a uvolní cestu kamenu. Kámen má sílu ničit, protože kámen je - mrtvý.
OSHO

 
Dva lidé spolu, spolu v každém počasí - ve dne v noci, v létě i v zimě - ve všech náladách, rostou. Strom potřebuje všechna podnebí a všechna roční období. Ano, potřebuje rozpálené léto a potřebuje ledovou zimu. Potřebuje denní světlo, sprc...hu slunečních paprsků, a potřebuje ticho noci, aby se mohl uzavřít do sebe a tvrdě spát. Potřebuje klidné, veselé a spokojené dny, potřebuje také ponuré zamračené dny. Roste díky těmto protikladům.
Láska je protiklad. Když jsi sám, nemůžeš růst. Vždycky si pamatuj: když jsi zamilovaný, nebraň se oddanosti, nebraň se závazku. Jdi do toho naplno. Nestůj jen tak na okraji, připravený, že utečeš, když to bude moc problematické.
OSHO
 
Učím vás, jak jít v lásce do hloubky. 
Učím vás také, jak jít do hloubky v sexu, protože to je jediný způsob jak se dostat za sex. 
Lidé si zvykli: myslí si, že zbožní lidé musí být proti sexu; a ti, kteří nejsou proti sexu, jak mohou být z...božní? 
Staly se z toho pevně dané kategorie. Já všechny ty kategorie ruším a neočekávám, že svět okamžitě mnoho změní na svém daném modelu mysli.
Takže ani neočekávám, že mi budou rozumět. Když mi nerozumí, dokonale jejich nerozumění rozumím. 
Bude to trvat roky nebo století, aby mi porozuměli, ale toto se vždycky děje!
OSHO