CO JE DOBRO A ZLO

01.06.2012 11:30

CO JE DOBRO A ZLO

Především to není to, co si většina lidí myslí. Díky různým náboženstvím vznikl čert, očistec a nebe. Důvod, proč to tak popsalo náboženství je, aby lidi zastrašovalo a tak je přinutilo věřit v jejich víru ve svůj prospěch. A jaký by to měl být prospěch? Moc a peníze. Pravé náboženství neexistuje. Není nutné být ve spolku a řídit se pochybnými pravidly, které nám určují, jak máme žít a co máme činit. To, co je důležité u každé bytosti je poslouchat svoji intuici a své srdce. Lidé se často nechávají ovlivnit jiným člověkem a sami sebou se ovlivnit nenechají. A proč to tak je? Především z vlastní nedůvěry v sebe sama. Strach z toho, že naše vlastní rozhodnutí není to správné, strach z toho, že uděláme něco špatně. Dělají to všichni tak proč bych to nedělal-la taky. A vůbec, co tomu řeknou lidé?!..... Řídíme se předsudky, které nás velice omezují žít naprosto svobodný život. To samé je v manželství. Velká mylná zásada v manželství je, že muž dělá to a žena toto. Tím je řečeno, že má každý svůj pevný úkol, který když někdo z nich nedodrží, dojde ke konfliktu. Tento program, který je zde námi lidmi nastaven, nám komplikuje život a to přímo v samotném soužití. Nejde o to, aby si muž a žena rozdělili úkoly, ale o to, že by ty úkoly měli dělat společně. Jednoduše řečeno, jde o souhru. O respektování jeden druhého a hlavně o to, aby jeden druhého neomezoval a do ničeho nenutil. Pokud i přesto manželství nefunguje, není nutné se v něm dále zdržovat, ale je dobré začít hledat další cestu k novým zkušenostem. A proč zrovna popisuji manželství? Protože je to názorný příklad duality, tedy mínusu a plusu. Někteří to nazývají zlo a dobro.Tím, že se v manželství zrodí souhra a vypustí se předsudky, dojde ke sjednocení nám již známého –jin a jang, plusu a mínusu, neboli zla a dobra.

Pokud převládá mínus nebo plus, nejde o harmonii a v obou těchto příkladech dochází k velkým výkyvům, které mají za následky v životě např. - utrpení,nemoci, smůlu, přecitlivělost, různé druhy fobií atd.

Bez dobra by nikdy nemohlo existovat zlo, bez zla by nikdy nemohlo existovat dobro. Jak bychom poznaly dobro, kdybychom neměly opak? Tedy zlo? Podle čeho bychom poznaly, že jde o dobro? A jak bychom poznaly zlo, kdybychom neměly opak, neboli dobro? Poznalyv byste, že jste žena, kdyby nebyli muži a naopak?

Ať se to zdá z pohledu lidského jakkoliv divné, zlo ani dobro neexistuje. Toto vše je jiné a odlišné, z každého pohledu jiného člověka. Dá se říci, že každá energie slouží svému úkolu, neboli svému opodstatnění a to v celém vesmíru. Bez té, či oné energie by vesmír nebyl celistvý a pokud by nebyl celistvý, nebyl by žádný. To, co se zdá někomu negativní a zlé, slouží někomu pozitivně a v dobru. Jedno pravidlo zní: „Neber si to, co ti neslouží.“ Tím je myšleno, že to, co nám pomáhá, nám slouží. Upozorňuji, že zde nejde o sloužení typu – sluška, sloužit pánovi či pracovat nedobrovolně. Toto je bráno ve stylu sloužit - žít, projevit se, zakřičet: Jsem tady! Chci si povídat! Chci si hrát! Chci prožívat a zažívat! Dejme si příklad. Dva vojáci, každý na druhý straně, bojují mezi sebou. První voják křičí: My bojujeme za svobodu naší zemi! Druhý voják křičí: My bojujeme proti teroristům! Schválně si teď vyberte, komu byste dali za pravdu. Prvnímu nebo druhému vojákovi? Oba mají totiž pravdu, mají za co bojovat. Dá se říct, že mají důvod. Ale oba se také mýlí! Bojují totiž za své předsudky. Jedny pro byznys a druhý pro fanatickou slepou víru. Lidé prvního vojáka bojující za svobodu své zemi, mají důvod dělat teroristické útoky, tedy z jejich pohledu. Jejich zemi šikovně okupoval nepřítel již dlouho. Narušoval jejich náboženství a vykořisťoval je v podobě prodejem zbraní-( aby se mohli sami vystřílet), prodejem drog ( aby je pak mohl ovládat) atd. Jde především o peníze, které tečou v ropě! Díky těmto zásahům druhého vojáka se tito lidé prvního vojáka rozhodli, že budou provádět opatření, jak dát najevo, že to je jejich země a to takové opatření v podobě terorismus. Ve jménu Alláha odpálí na sobě bombu. Je to stejné, jako u tohoto křesťanství, kdy se ve jménu Krista zabíjelo (křižácké výpravy). Kdo se neobrátí na námi určenou víru, je kacíř a proto zemře. Nezdá se vám to trochu zcestné? No vraťme se k vojákům. Druhý voják je mazanější. Jde mu o moc a slávu a samozřejmě o tekuté peníze-ropu. Podpoří nesváry v zemi prvního vojáka a prodá mu zbraně. Dále mu prodá drogy, které je způsobí závislými a nekontrolovatelnými lidmi. Vystresuje je. Udělá pár čistek( např. etnických), pár útoků jako odvetu, i když nebylo dříve za co, ale důvod se vždycky najde a pak do médií rozhlásí lži, jak jsou lidé prvního vojáka nebezpeční, co všechno proti lidem chystají, v podstatě stále napadají ostatní lidi a proto se musíme bránit. Nejlépe útokem. A až to všechno skončí, vezmeme si ropné věže hned u souseda. To bude také terorista. (Tohle už tam samozřejmě nenapíšou).

Jak vidíte, každý si vybírá, co mu slouží. Na jedné straně je to zlo a na druhé straně je to dobro. Z každého úhlu pohledu to vypadá jinak. A tak to chodí nejenom u těchto dvou vojáků v podobě válek, ale také v normálním životě, kde je mír. Stále si vybíráme to, co nám slouží. Hudbu, kterou poslouchá můj soused, a která mu činí příjemně a uvolněně, která mu v tomto případě slouží pozitivně, nemusí sloužit mě. Mohu mít jiný styl hudby a jeho hudba může na mě působit depresivně, neboli negativně, neboli mi jeho hudba neslouží. Teď by se dalo říct, že soused je zlo a já dobro. Ale z jeho pohledu to tak není. U něj je to naopak. To já jsem to zlo a on je to dobro. Když se nad tím zamyslíme, zákonitě zjistíme, že opravdu zlo a dobro neexistuje. Jsou tu pouze energie, které si sami vybíráme a oni se nám sami nabízí. Pokud to budeme definovat a nazývat jmény, pak je to tedy dobro a zlo. Ale jak můžeme něco definovat, když je to z lidského materiálního světa nedefinovatelné?

.

https://www.helenien.estranky.cz/clanky/dobro-a-zlo/co-je-dobro-a-zlo.html