Láska nebo Memorex?

31.12.2011 14:52

Láska nebo Memorex?

 
Jennifer Hoffman
V titulku článku se vracím k inzerátům na kazetové pásky Memorex, které údajně zněly stejně dobře jako původní, živé představení. Podle těchto inzerátů bylo možno slyšet zvukovou nahrávku úplně stejně, ať živou či ze záznamu, bez ohledu na to, kolikrát byla přehrána. V kontextu vztahů jde o velmi vhodnou koncepci, protože - ač si myslíme, že naše vztahy jsou úplně nové a jedinečné - ve skutečnosti jsou všechny (dokud si nestanovíme odlišný záměr) již zaznamenané, a to, co zažíváme, je velice kvalitní opětovné přehrávání.
Nemáme s lidmi ,,nové" vztahy, stejně jako si nemyslíme nové myšlenky - dokud si vědomě nestanovíme záměr nových energií ve svém životě. Znamená to, že každý náš vztah, ke každé osobě a situaci, je opakovaným přehráním, jež existuje proto, abychom mohli stvořit nové energie a nové způsoby existence. Ačkoliv si toho nejsme vědomi a myslíme si, že člověk, jehož milujeme nebo jehož naopak rádi nemáme, rodiny, jež si volíme, naše práce, spolupracovníci, sousedé a detaily života jsou všechno věci náhodné, není tomu tak. Vlastně, kdybychom byli schopni vidět celý průběh své životní stezky, spatřili bychom tytéž energie, ztělesněné stejným druhem lidí, rozvíjející se tímtéž způsobem, protože prožíváme stejné situace a činíme mnohdy stejná rozhodnutí.
To je poněkud skličující myšlenka, pokud se ovšem nevrátíme k přirozené povaze vztahů, což je způsob, jakým se energeticky spojujeme s ostatními. Jediným důvodem, proč se tito lidé a situace vrací, stále znovu, je, abychom mohli učinit odlišné životní volby. Pouze hrají - co nejlépe - roli, kterou jsme jim vybrali, a my musíme zajistit, aby tu roli již dále hrát nemuseli. My si však myslíme, že každý život je první, že každá láska je nová a že jsme tu proto, abychom uzdravili druhé. To jsme, ale co je důležitější, oni jsou v našich životech proto, aby nám pomohli se také vyléčit. My můžete tento proces započít dotazem: ,,Kde jsem už toto někdy dříve viděl či dělal nebo kdy jsem v minulosti tohoto člověka či situaci poznal?" Protože tak to pravděpodobně bylo, a to mnohokrát, stále znovu.
Je to láska nebo Memorex? Je to Memorex v rouchu lásky, jehož úkolem je pomoci vám se rozpomenout, že váš nejdůležitější vztah je vztah k sobě samotnému. Z něj se rodí všechny vaše další vztahy a ztělesňují energii vaší lásky k sobě. Zatímco hledáme lásku ve světě, zapomínáme na to, že láska, již tam vidíme, nemůže být větší než naše láska k nám samotným, a že nemůžeme od ostatních očekávat, že nám - za nás - naplní náš košík na lásku. Milujeme-li sami sebe, jsou touto láskou posíleny a nabíjeny všechny naše vztahy, a my se pak stáváme láskou, již hledáme, a můžeme lásku přijímat způsobem, jenž bychom nikdy nepovažovali za možný.
 
Copyright ©2011 Jennifer Hoffman & Enlightening Life OmniMedia, Inc. www.urielheals.com
(Reprodukce českého překladu v nezkrácené podobě je povolena pro jakékoliv médium, pokud je připojen odkaz na původní zdroj a tato poznámka - pro www.reiki-centrumpraha.cz přeložila Lucka K.)