LÁSKA

01.06.2012 11:37

Slovo láska je velmi široký pojem a málo kdo z lidí ví co to láska vůbec je.

Láska má velkou škálu stupňů vývoje. Dá se říci, že projev nejnižší lásky je i v nenávisti. Totiž vše je stvořeno z lásky, tedy z prvopříčiny samotného vzniku bytí. A lidská láska je velice houpavá.

Většina lidí si myslí že plně milují. Např. žárlivost je malý a slabý stupeň projevu lásky. Není pravda to, že když člověk žárlí, že miluje. Pravda je to , že když člověk žárlí, nechce ztratit to co má rád, neboli nechce ztratit to, co vlastní. A jsme u toho. Něco vlastnit či chtít vlastnit, je pouze projev ega, chtění, které dokonale mate mysl a probouzí pouze pocit milování. Hodně se hovoří o bezpodmínečné lásce. Co to však bezpodmínečná láska znamená, to už ví opravdu málo kdo. Tedy v čem spočívá bezpodmínečná láská? V nevlastnění, v nekritizování, v nesouzení natož v odsouzení, v nemanipulování, v nevypočítavosti, v neovlivňování, v nesobectví atd.

 

V nevlastnění spočívá láska v tom, že člověk dává druhému naprostou svobodu v tom co činí tedy i v jeho rozhodnutích.

Pokud druhý člověk činí věci a to jakéhokoliv druhu a vám se to nelíbí, není to pravá bezpodmínečná láska. Ta pravá bezpodmínečná láska tyto věci přijme.

 

V nekritizování spočívá láska v tom, že ať dělá druhý člověk to, či ono a to jakýmkoliv způsobem, nekritizujete jeho způsob projevení se v každé věci či záležitosti.

 

V nesouzení ba dokonce v neodsuzování se bezpodmínečná láska projevuje, že za jakýkoliv čin a to i čin který není dle souladu lidské společnost, nikdy nikoho a nic nesoudí a neodsuzuje.

 

V nemanipulování se bezpodmínečná láska projevuje tak, že nikdy nikoho a nic neřídí a neovlivňuje.

 

V nevypočítanosti se bezpodmínečná láska projevuje, že s nikým nemanipuluje a neovlivňuje pro svůj prospěch.

 

V nesobectví se bezpodmínečná láska projevuje v dobrosrdečnosti a nevybírá si komu dá půlku svého chleba a komu ho nedá.

 

Takto vypadá ta pravá láska k druhým a nejen ke druhým ale také k sobě samotným.

Takto vypadá láska ke všemu živému i neživému.

 

Pravá láska totiž nemá žádný záměr. Pravá láska prostě miluje a nekouká se kolik z toho kápne, nekouká na vzhled, zdali je to atlet nebo modelka, či vhodná partie, nekouká jak je kdo inteligentní, jakým způsobem žije, nekouká co má za zlozvyky, nechce nikoho řídit či ovládat, neplní si své sny s krse jiné, pravá láska se nepovažuje za spasitele či za někoho kdo ví všechno nejlíp, také nečeká na odměny typu- „já tobě pomůžu a ty za to pomůžeš mě. Pokud ne, tak ti v ničem nepomůžu“. Pro pravou lásku neexistuje zub za zub. Pravá láska nechce někoho mít či vlastnit, ale chce pouze projevit svoji náklonnost atd.

 

 

Jak vidíte lásek je mnoho, ale opravdová láska je jen jedna a to BEZPODMÍNEČNÁ.

A jak umíte milovat vy?

 

https://www.helenien.estranky.cz/clanky/laska/laska.html