Nespoutané ženské srdce

29.05.2012 07:32
Aby partner získal nespoutané ženské srdce, musí pochopit její přirozenou dualitu - tajemství dvou ženských sil v jedné. Porozumět této dvojí povaze žen má někdy za následek , že muži a někdy dokonce i ženy samotné, zavřou oči a volají nebesa o pomoc. Paradoxem dvojí ženské povahy je to, že když jedna strana je v citech chladnější, druhá je teplejší. Často je jedna strana veselejší a pružnější, za...tímco druhá touží po já nevím čem. Jedna může být radostná, zatímco druhá je zahořklá a nespokojená. Tyto dvě ženy, které jsou jedna, se v duši kombinují tisíci způsoby.
Mužské síly mohou nést energii, kterou se mohou pokusit zničit tuto dvojí povahu ženy. Takový druh nápadníka nemůže dualitu tolerovat a hledá dokonalost - tu jedinou, tu pravou, tu jedinou stálou, neměnitelnou - ženskou substanci, vtělenou do jediné dokonalé ženy.
Pokud takovou osobu potkáš, utíkej!
Naproti tomu troufalý milenec, který se stále vrací, je pln víry a jeho touhou je porozumět tajemné a božské dvojznačnosti v povaze žen a pojmenovat ji. Nechce zničit sílu ženy, ale získat sílu vlastní, která by byla jejich síle rovnocenná.
Ženy často touží po partnerovi, který má tento druh trpělivosti a chytrosti, aby pokračoval v pokusech o pochopení jejich hluboké povahy.
Když pak žena nalezne partnera těchto kvalit, dá mu celoživotní lásku a věrnost.

Clarissa Pinkola Estés, Ženy, které běhaly s vlky