PARTNER JE JEN JEDEN

01.06.2012 10:56

Základ sebepoznání je v prožívání vztahů. Vztahůtakových, jako je vztah k sobě, k rodičům, ke spolužákům, k přátelům, ke kolegům, k dětem, k zemi, k sourozencům atd. Jeden ze vztahů,který si mnoho lidí myslí, že je nejdůležitější, je vztah partnerský. Není nejdůležitější, jenom je stejně důležitý, jako všechny ostatní vztahy. Vztahy a to veškeré, nám slouží především k sebepoznání. Mnoho lidí věří tomu, že mít partnera je hlavně kvůli tomu, aby nebyli sami. To zrovna není ten správný důvod proto, aby člověk mohl milovat. Milovat partnera čistou láskou, lze jediněpři naprosté svobodě obou partnerů. Tato svoboda spočívá V NEOMEZOVÁNÍ ( viz článek LÁSKA)

Partner je jen jeden. Takto zní nadpis tohoto článku. Zkuste zapřemýšlet, co je tímto nadpisem míněno.



Mnoho lidí a to převážně ženy, odhodí během partnerství svoji svobodu a víru v sebe. Někteří lidé to učiní již na samém počátku vztahu. Lidé toto činí často, jelikož díky své nesebedůvěře a pohodlnosti se radši stáhnou před větším charismatem svého partnera. Doslova ustoupí a všechny své problémy a jiné věci na svého partnera přenesou. Tím se zbaví své odpovědnosti za sebe a žádají po svém partnerovi, aby vše vyřešil. To není zrovna dobrá volba a to už z několika důvodů.

Jeden z důvod je, že tato stáhnutí vedou ke ztrátěsebesama.

další důvod je, že si takovýto člověk zvykne na pohodlnost, která ho samozřejmě pohltí na tolik, že není schopen učinit naprosto obyčejné věci, které dříve naprosto běžně zvládal. Tady pak vznikají otázky typu: Já jsem toho dříve tolik zvládal-la, teďnestíhám nic atd.

Třetí důvod je, že se po čase a to někdy i už po chvilce stane takovýto člověk pro svého partnera zátěží. Partner má pocit, jakoby měl na nohou dvě těžké železné koule. Někteří mají pocit, že jsou svým partnerem stále sledováni a řízeni a ono to tak doopravdy je. Tedy mnoho lidí se stává v partnerském vztahu a to dobrovolně doslova závislým.

Ano, doslova závislým na svém partnerovi. Jenomže to je právě kámen úrazu většiny zhrzených žen a mužů. Takovéto vztahy nevydrží a jsou založeny na nesprávných základech. Nikdo by neměl být klíštětem na svém partnerovy a nikdo by se neměl nechat vysávat. I když to může vypadat, že tentočlánek je pro někoho trochu tvrdší, přesto je nutné s tvrdšími výrazy objasnit smysl tohoto poselství, neboť někteří lidé nechtějí vidět a ani slyšet o něčem co si nechtějí připustit. Přitom by stačilo pouhé uvědomění svých problémů a na základě toho si uvědomit, že to, jak se bude odvíjet život dál, záleží pouze na vlastním pohledu, na sebesama. Pokud si bude člověk věci pouze nalhávat, pak žije ve lži a nic se nezmění. Pokud chce člověk žít v pravdě,pak se věci okolo něj a hlavně v něm pravdivě dějí.

Člověk, který je závislý na partnerovi, nežije svůj život, ale žije život partnerovo. Pokud se však stane, že se rozejdou a to hlavně díky již nesnesitelné závislosti z jednoho partnerů, zjistí závislý partner, že v podstatě nemůže sám žít. Najednou si uvědomí, co všechno jeho partner musel dělat i to co všechno musel snášet. Také si samozřejmě uvědomí, jak je nyní bez jeho přítomnosti slabý.

Takovýto člověk( tedy pokud zase nenajde svoji víru v sebe a nestane se opět závislí jen sám na sobě), hledá další nové vztahy stejného typu, jako předešlého. Předešlého takového, co je velmi podobné jak ve vizáži, v charakteristice a vůbec v samotné povaze bývalého partnera. Často lidé srovnávají svého bývalého partnera s novým partnerem. Totiž při hledání nového partnera si vybírá stejné typy předešlého přítele a tak v podstatě nového partnera nemiluje, ale miluje jen to, respektive to něco, v čem mu bylo při předešlém vztahu dobře. Takovýto vztah po nějaké době opět skončí a zase se vše opakuje. Ano je to začarovaný kruh, který neskončí do té doby, než si závislý člověk, neuvědomí, že by měl něco změnit ve svém myšlení a způsobu života v partnerském soužití. Dokud si to neuvědomí, bude stále měnit cizí život a to život nezávislého partnera. Každý takovýto nezdařilý vztah však na víře a sebedůvěře nepřidá.

Člověk by měl být především závislí jen na sobě a měnit svůj vlastní život. Takže nadpis PARTNER JE JEN JEDEN vyjadřuje, že člověk je jediným partnerem sám sobě. Všichni máme tvůrčí sílu a tu buď využíváme na plno a nebo pouze málo. S touto tvůrčí sílou můžeme změnit vše. Jenom ji potřebujeme k sobě připustit, respektive si uvědomit že ji vlastníme. MNOHO LIDÍ NEZNÁ SVOJI SÍLU A TAK JI HLEDÁ V JINÝCH LIDECH. Když ji pak u jiných najde, stane se na nich závislý.

BUĎTE ZÁVISLÍ JENOM NA SOBĚ A POMŮŽETE TÍM NEJEN SOBĚ, ALE I OSTATNÍM.

https://www.helenien.estranky.cz/clanky/partner-je-jen-jeden/partner-je-jen-jeden.html