Tělo jako hodinový strojek 2 - potraviny

12.11.2012 16:05

Tělo jako hodinový strojek 2 - potraviny
Navazuji na článek,¬ který jsem publikoval před nedávnem, kde jsem psal o celkové změně člověka v přístupu ke svému životu. A začněme třeba u potravin, protože ruku na srdce, jíme rádi všichni. A právě tady vše začíná… Energie potravin nám život ovlivňuje více, než si dovedeme představit. Potraviny kromě minerálů a vitamínů také obsahují energie. Na tom by
nebylo nic zvláštního. Na každé „tatrance“ máme uvedenou energetickou hodnotu potraviny v KJ nebo KCAL. Ale toto na mysli nemám. Mám na mysli energie, které nejsou nikde uvedené, ba dokonce je nikdo neřeší a málokdo o nich vůbec ví. Je až s podivem, že ani dnešní věda ještě nepřišla na to, jak nás potraviny ovlivňují. Nejen zdravotně, ale i po psychické stránce. Jsou to energie, které v sobě nesou potenciál ovlivnit naše myšlení a chování. Ovlivňují naše vědomí na úrovni našeho vnímání světa, přístupu, empatie a pozitivního či negativního myšlení. Ovlivňují naše rozhodování, naše postoje i uvažování. Dokážou v nás rozvíjet dobré stránky a jemné vnímání, ale také ho ničit a dělat z nás nepřizpůsobivé a „tvrdé“ lidi. A divili byste se, jak změna stravy může ovlivnit pohled na věci kolem nás a na náš vlastní život. Dokonce v dlouhodobém měřítku pohled na svět kolem nás. Například - všimli jste si někdy, jak jsou rozdílní lidé, kteří maso jedí jen velmi málo nebo vůbec, oproti lidem, kteří jsou na něm téměř závislí? A co tedy s tím ? Potraviny se obecně rozdělují na tři kvality: „dobra“, „vášně“ a „nevědomosti“. Každá z těchto kvalit obsahuje energie, které v nás něco rozvíjí a něco v nás ničí. Lidé, kteří jí potraviny v kvalitě „dobra“ se vyznačují především tím, že mají dobré pevné zdraví, značnou odolnost imunitního systému, psychickou a duševní odolnost, pozitivní myšlení a náhled na svět, hlubší empatii, vyrovnanější život a dokážou být tvůrčí. Tito lidé dokážou používat své srdce pro správné rozhodování a svou mysl jako nástroj pro svůj život. Lidé, kteří jedí potraviny v kvalitě „vášně“ mají život jak se říká „na houpačce“, jeden den jsou šťastní, druhý nešťastní, jeden den veselí, druhý den smutní. Jsou více nevyrovnaní, mají sklony k „rychlým nemocem“ jako jsou sezonní chřipky, epidemie, náhlé horečky, zdravotní problémy které se vynořují „odnikud“ a nikam zase mizejí. Jejich mysl je roztěkaná a nedokážou se dlouhodobě soustředit. Mají rádi dynamické sporty a život, který má „spád“. Jejich mysl většinou vítězí nad srdcem a vedou mezi sebou ( mysl a srdce ) věčný boj. To způsobuje jejich nekonečnou rozervanost a nevyrovnanost. A lidé, kteří jedí potraviny v kvalitě „nevědomosti“ jsou lidé s dlouhodobými a vleklými nemocemi, depresemi, věčně špatnou náladou, nepozitivní, nepružní, jejich mysl není tvůrčí, v životě se jim mnoho nedaří, mysl je nekontrolovatelná a úplně ovládá srdce člověka. O tomto člověku byste lidově řekli „ten člověk snad nemá ani srdce“. Jak vidíte sami, naše společnost je sice vědecky pokročilá, ale bohužel ji unikají podstatné věci. Energie potravin je jedna z nich. Věřte, že odpovědný přístup ke své stravě člověku zkvalitňuje jeho osobní život a v neposlední řadě tvoříme budoucnost pro ty, kteří přijdou po nás. A v tomto je naše lidská odpovědnost, kterou si téměř neuvědomujeme… V dalším příspěvku vám napíši něco k vodě a jejím významu pro kvalitní život člověka. Doufám, že vás mé malé zamyšlení na tento týden bude inspirovat ke zdravému jídlu, vycházkám v přírodě, relaxaci a trochu i načerpání energií stromů. A nezapomeňte si všimnout, že i energie stromů vás bude přitahovat spíše na jehličnatých stromech než na opadaných listnatých stromech. Prostě přicházející energie zimy… Všem krásné pondělí, Pavel

Zdroj:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=440818359316321&set=a.105715126159981.9004.103513063046854&type=1#!/pages/Energie-strom%C5%AF-pro-lidi-co-dok%C3%A1%C5%BE%C3%AD-sv%C4%9Bt-vn%C3%ADmat-i-jinak/103513063046854